fbpx
huidverbetering
LED-fototherapie maakt gebruik van specifieke golflengtes van licht om het te behandelen weefsel opnieuw op te laden.
Elasticiteit.
Huidverjonging.
Littekenherstel.
02

VERJONGEND

LED technologie is snel bekend geworden als één van de niet-invasieve en meest effectieve manieren ter ondersteuning van huidverjonging en herstel van de huid.

03

ENERGIE

LED-fototherapie maakt gebruik van specifieke golflengtes van licht om het te behandelen weefsel opnieuw op te laden. LED geeft namelijk energie om sneller te genezen en te verjongen.

04

VEILIG

LED-fototherapie beschadigt geen weefsel maar stimuleert juist huidverbetering en tevens wondgenezing.

LED (Light Emitting Diode)

LED is een nieuwe, opmerkelijke toevoeging in de behandeling van de huid

WAT IS LED-FOTOTHERAPIE
LED-fototherapie maakt gebruik van specifieke golflengtes van licht om het te behandelen weefsel opnieuw op te laden. LED geeft namelijk energie om sneller te genezen en te verjongen.

LED-fototherapie werd ontwikkeld door NASA in de jaren tachtig ter verbetering van de genezing van wonden en weefselgroei in de ruimte. Light Emitting Diode (LED) technologie is snel bekend geworden als één van de niet-invasieve en meest effectieve manieren ter ondersteuning van huidverjonging en herstel van de huid. Het is een lichttherapie waarbij licht met een bepaalde frequentie wordt gebruikt om de huid te verbeteren. Een methode voor bestrijding van acné, maar ook voor verbetering van een verslapte huid en fijne rimpels/lijntjes. LED beschadigt geen weefsel maar stimuleert huidverbetering, wondgenezing en energievorming bij:

 • Huidverjonging
 • Littekenherstel en brandwonden
 • Acné, psoriasis en eczeem
 • Vermoeidheid/winterdips/Lymfe-oedeem
 • Cellulite en rosacea
DE 3 LICHTKLEUREN
Blauw licht komt het minst diep in de huid en werkt vooral oppervlakkig. Ideaal voor de behandeling van huidvlekken en oneffenheden op de huid zoals meeëters. Blauw licht geeft goede resultaten bij acné omdat het de bacterie die de acné veroorzaakt vernietigt.

Rood licht komt dieper in de huid en werkt huid verbeterend. Deze golflengte stimuleert het prodceren van fibroblasten bij de aanmaak van collageen en elastine waardoor de huid strakker en voller wordt. De huidstructuur en de spankracht van de huid verbeteren. Het stimuleert ook de doorbloeding van de huid en is daarom ideaal voor de behandeling van pigmentvlekken, zonlichtbeschadigingen, wondjes, huidverslapping en huid-veroudering.

Geel licht zorgt voor een reinigende werking en ondersteunt de ontwikkeling van de endocriene functies. De huid kan zodoende een meer uniforme en gestroomlijnde structuur krijgen. Deze kleur kan ook met succes worden gebruikt voor het verminderen van littekens en rimpels.

TOEPASSING
LED-fototherapie kan worden toegepast in een kuur met wisselende kleuren om de huidstructuur te verbeteren, fibroblasten te stimuleren tot vorming van collageen, de vochtbalans te herstellen, vrije radicalen te neutraliseren en daarmee een algemene huidverjonging te bewerkstelligen. Door de verbeterde doorbloeding komt er meer zuurstof en voedingsstof in de bovenste huidlagen met alle positieve effecten van dien. De huidporiën worden kleiner, de huid krijgt een egale tint, het oppervlak wordt gladder en zachter, fijne lijntjes verdwijnen en de huid wordt iets strakker. De behandeling geeft bovendien een uitermate ontspannend gevoel. Er zijn verschillende lichttherapie kuren variërend van 6 tot 9 behandelingen die, afhankelijk van de indicatie, 1 à 2 keer per week worden uitgevoerd.
DE BEHANDELING

Een gemiddelde behandeling duurt 20-25 minuten. LED-fototherapie kan bij ongeveer alle huidverbeterende behandelingen worden ingezet voor een mooier en sneller resultaat.

 • Rondom operaties voor snellere genezing en vermindering van littekens
 • In combinatie met Botox en injectables
 • In combinatie met Hifu therapie (ultrasoon)
 • Algehele energie boost
DE FYSIEKE RESULTATEN
 • Rimpels en lijntjes vervagen of verdwijnen
 • De vochtbalans verbetert
 • Couperose en pigmentvlekken verzachten
 • De poriën verkleinen
 • De huid wordt gladder en een geïrriteerde huid wordt weer gezond
 • De spankracht en de elasticiteit van de huidstructuur verbetert, met een duidelijke versteviging en lifting van de huid tot gevolg
HET AANTAL BEHANDELINGEN
Dit kan variëren van 6 tot 9 behandelingen, afhankelijk van de leeftijd, het huidtype en de huidtoestand. Met LED Fototherapie bouwen de resultaten steeds verder op en de verbetering zal zich verderzetten, zelfs tot 3 maanden nadat de kuur is gestopt. Om een optimaal resultaat te behouden is een maandelijkse onderhoudsbehandeling aan te raden.
Share This