Bereidingswijze:
- Verwarm je oven voor op 200 graden Celsius. Bak of wok ondertussen de spinazie in batches in een grote pan of wok gaar. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet.
- Klop de eieren goed los met de room. Voeg een beetje peper en zout toe. Niet teveel zout, want de zalm is natuurlijk ook al zoutig.
- Vet een keramische vorm in met wat olie. Ik gebruik hier graag mijn quiche-vorm voor, maar je kunt natuurlijk ook een andere vorm gebruiken, zolang hij maar lek-proof is.
- Verdeel de spinazie en zalm over de schaal en giet er vervolgens het ei-mengsel overheen. Plaats het geheel ongeveer 20 minuten in je voorverwarmde oven.
Ingrediënten
-
300 gr verse spinazie
-
150 gr gerookte zalm
-
125 ml slagroom/soja room
-
6 medium grote eieren
-
olie, zout & peper
Deze hoeveelheden zijn geschikt voor een hoofdgerecht voor twee personen. Als bijgerecht heb je genoeg voor vier personen.