fbpx

Bereidingswijze:

  1. Verwarm je oven voor op 200 graden Celsius. Bak of wok ondertussen de spinazie in batches in een grote pan of wok gaar. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet.
  2. Klop de eieren goed los met de room. Voeg een beetje peper en zout toe. Niet teveel zout, want de zalm is natuurlijk ook al zoutig.
  3. Vet een keramische vorm in met wat olie. Ik gebruik hier graag mijn quiche-vorm voor, maar je kunt natuurlijk ook een andere vorm gebruiken, zolang hij maar lek-proof is.
  4. Verdeel de spinazie en zalm over de schaal en giet er vervolgens het ei-mengsel overheen. Plaats het geheel ongeveer 20 minuten in je voorverwarmde oven.

Ingrediënten

  • 300 gr verse spinazie

  • 150 gr gerookte zalm

  • 125 ml slagroom/soja room

  • 6 medium grote eieren

  • olie, zout & peper

    Deze hoeveelheden zijn geschikt voor een hoofdgerecht voor twee personen. Als bijgerecht heb je genoeg voor vier personen.

  Bereidingstijd: 50 minuten 

  Aantal personen: 2 tot 4

Share This